Naan umplut cu Falafel in sos picant, cu sos Tzatziki special si cartofi copti cu Roquefort

de Satisfyyourcravings in Sandvisuri, 26 Apr 2016 | 3397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Falafel:
  • 1 conserva 400 gr naut
  • 1/4 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 65 grame faina integrala
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 ligurita seminte de cumin
  • sare
  • Pentru sosul Tzatziki special:
  • 2 linguri maioneza din iaurt
  • cateva frunze patrunjel, tocate
  • cateva frunze marar, tocate
  • cateva tulpini chives, tocate
  • 1/2 lingurita sos Worcestershire
  • piper
  • 1/2 lingurita otet din vin alb
  • 1 varf de cutit paprika afumata
  • putin sos picant (Eu am folosit Chipotle)
  • 5 linguri iaurt degresat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • 1/3 castravete tocat
  • Pentru cartofii copti cu branza Roquefort:
  • 1 cartof dulce mic
  • 4 cartofi mici
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita paprika afumata
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura frunze proaspete de busuioc tocate
  • 40 grame branza Roquefort
  • 4 naan (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/naan-paine-indiana-59018.html)
  • cateva linguri sos picant (eu am folosit Frank's Red Hot Wings Buffalo)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naan umplut cu Falafel in sos picant, cu sos Tzatziki special si cartofi copti cu Roquefort:

Se amesteca toate ingredientele pentru sosul Tzatziki si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.

Cu ajutorul unui blender se amesteca si maruntesc toate ingredienele pentru falafel. Se formeaa mici bile care se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Ceslius pentru 20 de minute, pana sunt crocante si gatite complet. 

Se taie cartofii fasii si se amesteca cu ulei, sare, piper, usturoi, paprika si busuiocul uscat. Se coc la 200 de grade Celsius 25-40 de minute, intocandu-i la jumatatea timpului. Se amesteca cu busuiocul proaspat si branza Roquefort. 

Se amesteca falafelul cu sosul picant.

Se ung naan cu sosul Tzatziki, iar deasupra se aseaza cartofii copti cu Roquefort si falafelul picant.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Naan umplut cu Falafel in sos picant, cu sos Tzatziki special si cartofi copti cu Roquefort" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

diaconta 1

26.04.2016, 23:18

Ce nebunie ai facut tu aici

Geanina87 1

27.04.2016, 08:21

marcela1979 1

27.04.2016, 13:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sandvis pufos